Pneumatische besturingssystemen: Recente projecten

Over de jaren heen hebben we voor veel gerenommeerde partijen in de industrie een passende oplossing kunnen bieden. Te denken valt aan afsluiter besturing panelen, pneumatische besturingskasten of regelcilinders. Bekijk hier enkele recente projecten.

ATEX besturingskasten

Roestvaststalen kast met Herion magneetventielen en Maxseal drukreduceers voor het brandblussysteem aan boord van een FPSO (Floating Production Storage Offloading) schip. Voor deze kritische applicatie gaat betrouwbaarheid boven alles. Daarom worden alleen de meest hoogwaarde componenten toegepast.

Pneumatisch bediende ontstekingslansen

Pneumatisch bediende ontstekingslansen worden toegepast voor de ontsteking van brandersystemen in stoomketels. De ontstekingslans zit opgesloten in een 2 meter lange stalen beschermhuls; een pneumatische cilinder zorgt ervoor dat de lans na de ontsteking weer teruggetrokken kan worden in de beschermhuls. Het complete systeem is ATEX gecertificeerd.

Kunststof pneumatische besturingskasten

Voor een klant in de petrochemische industrie produceren wij kunststof pneumatische besturingskasten in ATEX uitvoering. In het kader van een renovatieproject voor de oude plant, worden de bestaande open panelen vervangen door gesloten kasten met additionele veiligheidsfuncties. De applicatie van de kasten is de aansturing van grote proceskleppen met dubbelwerkende aandrijvingen. Het ontwerp van de kasten verzekert dat de kleppen sluiten indien de luchtverzorging uitvalt.

Renovatieproject oude Norgren cilinders

Voor een renovatieproject in de chemische industrie worden de oude Norgren cilinders die gebruikt worden voor de besturing van afvalgasstromen in onze werkplaats volledig gerenoveerd en naar de laatste stand der techniek gebracht. De cilinders worden als nieuw weer in de installatie gemonteerd en voldoen vanzelfsprekend aan de laatste normen en eisen.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto