Klantcase: Opknapbeurt Kühme afsluiter

Sterk verweerd en versleten. Zo troffen wij de Kühme afsluiter aan die toe was aan een grondige revisie. Niet zo gek na 11 jaar trouwe dienst, zonder een onderhoudsbeurt te hebben gehad. Tijd voor een opknapbeurt. Dat is de uitdaging die we hebben aangenomen van een groot chemiebedrijf gevestigd in het Antwerpse havengebied.

Op naar de eerste hulp voor herstel

De Kühme afsluiter zat bij aankomst niet lekker in zijn vel: de buitenkant was flink verroest. Tijdens het demonteren en inspecteren kwamen we ook vervuilde en versleten onderdelen tegen. Gelukkig hebben we Kühme gecertificeerde monteurs in huis, die de afsluiter weer konden herstellen. De afsluiter is volledig gereviseerd: gereinigd, gestraald en opnieuw gecoat. Als officiële Kühme servicecenter, hebben wij versleten onderdelen vervangen door nieuwe, originele fabrieksonderdelen. Zo garanderen wij de kwaliteit van Kühme.

Nog even op controle op de testbank

Recent hebben we een tweede testbank aangeschaft. De testbank wordt gebruikt om afsluiters te testen volgens de meest recente testnormen op drukvastheid, lekdichtheid en functionaliteit. Zo mocht ook deze Kühme afsluiter de testbank op. Het resultaat? Hij is weer kerngezond. ’Thumbs up’ voor onze monteurs.

Voorkomen is beter dan genezen

Naast het reviseren van de Kühme afsluiter, hebben wij op verzoek van de klant ook een nieuwe afsluiter geleverd. De ‘oude’ wordt ingezet tijdens de wissel, wanneer de ‘nieuwe’ een onderhoudsbeurt nodig heeft. Zo kan de klant blijven produceren gedurende onderhoudsperiodes.
Wij adviseren doorgaans de zachte delen van uw klep om de 3 jaar te vervangen en de harde slijtdelen om de 6-9 jaar. Zo blijft uw Kühme afsluiter in topconditie.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto