Klantcase: Een stuk nostalgie in ere hersteld

Collage Een stuk nostalgie in ere hersteld

Het reviseren van een Herion magneetventiel op leeftijd. Dat is de uitdaging die we hebben aangenomen van onze klant, een energieproducent in Zeeland. In eerste instantie niet heel bijzonder te noemen, maar ditmaal verscheen er wel een héél uniek exemplaar op onze werkbank.

Terug naar de jaren ‘70

Het betrof een Herion magneetventiel uit de jaren ’70, die sindsdien een cruciale rol speelt in de energiecentrale. Dit exemplaar is zeer uniek in zijn kwaliteit en wordt op deze manier niet meer gemaakt. Zelfs na 50 jaar betrouwbaar zijn werk te hebben gedaan, zorgt een grondige revisie er voor dat dit magneetventiel weer jarenlang mee kan.

Een uitdaging die we vaker tegen komen bij onze klanten binnen de energie sector. Installaties worden gebouwd voor tientallen jaren productie waarbij de componenten moeten voldoen aan de hoogste veiligheids- en kwaliteitseisen. Het is hierbij essentieel met de klant mee te blijven denken hoe deze componenten in werking te houden zeker wanneer deze nieuw niet meer te verkrijgen zijn.

Herion magneetventiel
Benjamin Buijs

Benjamin Buijs

Sales Engineer

“Een belangrijk onderdeel in het contact met de klant is het continue monitoren van het geplande onderhoud en de kwaliteit van de geleverde afsluiters. Hierbij werken we soms jaren vooruit om een beeld te krijgen welke onderdelen wanneer vervangen of gereviseerd dienen te worden.

Wanneer vervanging betekend dat er een nieuw product in de installatie moet worden geïnstalleerd brengt dit vaak veel werk met zich mee. Voldoet het aan de juiste eisen en zijn de benodigde certificaten aanwezig? Dit kan soms een traject van jaren zijn, daarom is het monitoren van de installed base ontzettend belangrijk.

Het is een uitgemaakte zaak dat de levensduur nog van de huidige artikelen hierbij goed in de gaten gehouden wordt.”

Weer met zijn tijd meegaan

Tijdens het demonteren en inspecteren kwamen we onderdelen tegen die tegen de tolerantiegrens aan zaten. Daar weten onze monteurs wel raad mee. De pakkingen en zachte afdichtingen hebben we vervangen. Het Herion magneetventiel wordt ingezet in een explosiegevaarlijke omgeving en is naar de laatste ATEX-normen gebracht. Zo is de klant verzekerd van veilig product die klaar is voor de toekomst.

Onze monteurs zetten zich graag in om de levensduur van uw afsluiters te verlengen. Geïnteresseerd in wat we kunnen betekenen voor uw afsluiters op het gebied van service en onderhoud?

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag ter woord. 

Contactfoto