Klantcase: Elkaar aanvullen en versterken in de farma

Een goede basis voor samenwerking

Hosokawa Micron is een bedrijf dat hoogwaardige procesapparatuur en systemen voor de poederwerkende industrie ontwerpt en vervaardigd. We hebben het dan over drogers, mixers en malers voor toepassingen in de chemie, de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Waar we ooit begonnen met het leveren van losse Herion magneetventielen, zijn we in de loop der jaren organisch gegroeid naar het leveren van pneumatische besturingskasten. Toen Hosokawa Micron de opdracht kreeg voor het leveren van mixers, mengers en een CIP/SIP verzorgingsskid, kwam onze kennis en ervaring goed van pas.

Kwaliteit en flexibiliteit

De eindklant betrof een producent van medicijnen gevestigd in India. Dat betekent dat er zeer hoge eisen worden gesteld aan de procesinstallatie en daarmee ook aan CIP/SIP verzorgingsskid. Alles moet volkomen aseptisch zijn voor een optimaal productieresultaat. Door onze jarenlange ervaring binnen de farmaceutische industrie, weten we precies welke componenten voldoen aan alle normen en eisen. De uitdaging lag dan ook bij de veranderingen tijdens het lopende project, geïnitieerd door de eindklant. Dit vereist flexibiliteit in ontwerp en projectuitvoering.

Aad Dekker

Aad Dekker

Project Manager Engineering

“Bij technisch ontwerpen gaat het om precisie.
Elke miscommunicatie, hoe klein die ook mag zijn, kan grote gevolgen hebben.’’

Door onze jarenlange samenwerking met Hosokawa Micron, weten onze engineers wat er van ons werd verlangd. Zo hebben wij het 3D ontwerp en assemblage op ons genomen. Een stuk ontzorging op het gebied van documentatie.

Het eindresultaat

Alle componenten hebben we uit ons eigen programma kunnen halen. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van Gemü, Norgren, Steriflow en Anderson Negele. Deze componenten voldoen volledig aan alle normen en eisen die gelden in de farmaceutische industrie. De skid is geassembleerd in onze eigen werkplaats. Het eindresultaat? Een complete SIP/CIP verzorgingsskid, die inmiddels is ingezet in de procesinstallatie.

Logo-Hosokawa-micron

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag te woord.

Contactfoto
x