Klantcase: Maatwerk in een staalfabriek

Een afsluiter die zijn werk niet volledig kan doen door aangekoekt roet. Onze klant, een grote staalfabriek in IJmuiden, heeft ons gevraagd een passende oplossing te vinden voor dit terugkerend probleem.

Roet in het eten gooien

De afsluiter wordt ingezet in een brandstofleiding. Door deze leiding stroomt een sterk vervuilde gassoort, cokesgas. Dit veroorzaakt roet, wat zich uiteindelijk op de zitting van de afsluiter gaat nestelen. Een volledige sluiting van de klep is hierdoor niet meer mogelijk en kan zelfs op den duur gas gaan lekken. Het schoonmaken van de zitting lost het probleem slechts kortstondig op. Tijd voor een langdurige oplossing.

De installatie op zijn kop zetten

In de installatie van de klant wordt al gebruik gemaakt van de hoogwaardige afsluiters van Kühme. De keuze om samen met Kühme een nieuwe klep te ontwerpen was dan ook snel gemaakt. Het is gebruikelijk een afsluiter met de stroming mee te laten sluiten. Deze situatie hebben we bekeken met andere ogen, ondersteboven om precies te zijn. De uitkomst? Een redesign van de afsluiter die andersom open en dicht gaat.

Het resultaat

Een afsluiter die tegen de stroming in sluit. U kunt begrijpen dat daar, met een grootte van DN 1200(!), behoorlijk veel kracht voor nodig is. Nog belangrijk dan het kunnen sluiten, is de snelheid waarmee dat gebeurd. Dit konden we realiseren met een zwaardere aandrijving. Het resultaat? Een op maat gemaakte afsluiter met een sluiting van 90% binnen 1 seconde.

 

Over de jaren heen hebben we voor veel gerenommeerde partijen in de procesindustrie een passende oplossing kunnen bieden. Naast advisering en levering van hoogwaardige componenten, bieden wij u ook aanvullende engineering- en assemblage services. Van ontwerp tot installatie, Startflow helpt u graag verder.
Geïnteresseerd in wat we voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op en laat u informeren.

Neem gerust contact met ons op… 

Vragen over onze producten of diensten?
Onze specialisten staan u graag ter woord. 

Contactfoto