Afsluiterschakeling GEMÜ 4242 voor explosiegebied.
De afsluiterschakeling GEMÜ 4242 krijgt de ATEX-certificering voor toepassing in AS-interface en DeviceNet-veldbussystemen.

De afsluiterschakeling GEMÜ 4242 is voor de meest uiteenlopende industriële werkomgevingen en alle gangbare proceslandschappen ontwikkeld. Hiertoe behoren ook de speciale eisen voor toepassingsgebieden in de explosiebeveiliging zoals ATEX, IECEx en NEC, waarvoor de afsluiterschakeling GEMÜ 4242 de passende certificeringen heeft.Bovendien dekt de afsluiterschakeling GEMÜ 4242 de meest uiteenlopende elektrische aansluitscenario’s. Hiertoe telt de communicatie via IO-Link net zo als de integratie in moderne veldbussystemen zoals AS-interface of DeviceNet. Ook de terugwaartse compatibiliteit is gegarandeerd; door de integratiemogelijkheid in diverse AS-interface-profielen is ook de uitbreiding van oudere installaties mogelijk.

De afsluiterschakeling GEMÜ 4242 is geheel op gebruiksvriendelijkheid ontwikkeld. Microprocessorgestuurde functies en intelligente en gebruiksvriendelijke programmeerhandelingen vergemakkelijken zo de ingebruikneming en de service van de afsluiters.

Met de ATEX-certificering van de afsluiterschakeling GEMÜ 4242 breidt GEMÜ zijn aanbod uit voor de toepassing in het explosiegebied in de meest uiteenlopende industriële werkomgevingen en proceslandschappen.