Locatie: Moerdijk
Functietitel: Inside Sales Engineer
Werkweek: 32 – 40 uur
Dienstverband: Vast
Ervaring: Junior – Medior – Senior
Functieniveau: MBO/HBO

 

Wij zijn op zoek naar een vakkundig Inside Sales Engineer

met ‘drive’ voor op onze binnendienst. Je zorgt samen met jouw collega’s van de binnendienst voor de verkoop van eersteklas procesafsluiters en besturingstechniek voor in de chemische-, farmaceutische- en voedingsindustrie. Het is een verantwoordelijke functie waarin je over gedegen technische kennis beschikt.

Ik hoor je denken, wat ga ik precies doen?

Jij komt terecht in een team van ruim 6 commerciele verkoopcollega’s die klanten ondersteunen bij het begrijpen van hun technische wensen en deze vertaalt naar technisch oplossingen. Deze technische oplossingen zet je om naar commerciële offertes in samenwerking met onze Sales Specialisten in de buitendienst. Om onze klanten optimaal van dienst te kunnen zijn ontvang je een uitgebreid trainingspakket op het gebied van techniek, productkennis en commercie. Verder richt jij je op het onderhouden van relaties met klanten en leveranciers en draag je bij aan onze verkoopdoelstellingen.

Hoe zien wij jouw toekomst?

Houd jij van sales en wil je jouw technische kennis inzetten voor het beantwoorden van uitdagende technische vraagstukken van onze klanten dan ben jij de geschikte kandidaat. Na een intensief trainingstraject ben je in staat om zelfstandig als adviseur aan de slag te gaan. Verdere loopbaanontwikkeling tot Sales of Product Specialist op het gebied van o.a. ‘Valve Automation’ is mogelijk.

Misschien zijn sommige vaardigheden nieuw voor je. Dat geeft niet. Indien je leergierig en volhardend bent en technisch inzicht hebt kunnen we je de gewenste technische vaardigheden eigen maken. Daarnaast staan onze ervaren medewerkers jou altijd bij.

Dit ben jij:

• Je hebt een afgeronde opleiding MBO-4 of HBO bij voorkeur in de richting van commercie of techniek. Of je beschikt over aansluitende werkervaring.
• Je beschikt over enige werkervaring in de techniek en/of verkoop. Bij voorkeur ervaring met beide disciplines.
• Je hebt een stap voor indien je kennis hebt van pneumatiek en ‘valve automation’.
• Je bent communicatief vaardig, gemotiveerd en klantgericht.
• Je beheerst Nederlands en Engels in woord en geschrift.
• Je hebt kennis van meet- en regeltechniek of wil dit gaan ontwikkelen.
• Je hebt kennis van SIL, ATEX, kleppen, ventielen, elektromagneten of pneumatiek of wil dit gaan ontwikkelen.

Waar kom je te werken?

Startflow BV is een gevestigde organisatie met meer dan 50 jaar ervaring in binnen- en buitenland. Maar voornamelijk in Nederland en België. Onze kerntaken is de verkoop van met name procesafsluiters, magneetventielen en bijbehorende instrumentatie en het engineeren, reviseren en assembleren van installaties en componenten voor de procestechniek en pneumatische aansturingen.
Startflow BV maakt samen met Sellon BV en Luitec BV onderdeel uit van de Van Stenis Group. De Van Stenis Group is een familiebedrijf en is gevormd door drie broers die de organisatie leiden. De bedrijven zijn alle drie ambitieuze technische dienstverleners, die naast de verkoop van producten ook engineering- en servicewerkzaamheden verrichten voor hun klanten. Al onze producten en servicediensten sluiten op elkaar aan en zijn gericht op het controleren van proces ‘flow’.
Onze betrokken medewerkers streven er samen naar om duurzame relaties aan te gaan met leveranciers, collega’s en klanten. Om zo onze klanten optimaal te kunnen bedienen en hen te voorzien van deskundig advies, uitstekende service en betrouwbare hoogwaardige producten en diensten. Meer informatie over ons tref je op: www.startflow.nl.

Wat krijg je ervoor terug?

• De mogelijkheid om jezelf middels training te ontwikkelen tot een ervaren adviseur.
• Bij goede prestaties een vast contract.
• Unieke werkomgeving en interessante klantenkring. Denk hierbij aan grote bedrijven in de olie- of gasindustrie, producenten van medicijnen en bierbrouwerijen.
• Marktconform salaris op basis van jouw kennis, ervaring en ambitie.
• Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
• Informele, toegankelijke werksfeer waar plek is voor gezelligheid.
• Flexibele werktijden van maandag t/m vrijdag.

Enthousiast geworden?

Twijfel niet en stuur je cv en bondige motivatie per mail naar hr@startflow.nl, t.a.v. Jessica Quant. Je mag Jessica ook altijd bellen op 088-00 44 643 of kom gerust eens langs, de koffie staat klaar.

Deze vacature wordt tevens uitgezet onder de functienaam Commercieel Technisch Adviseur, Commercieel Technisch Medewerker en Valve Automation Specialist.